Golden Visa Regeling In Portugal - Wat U Moet Weten

Gouden Visa regeling Portugal,wat is een gouden visum?

Het Golden Visa programma is geïntroduceerd in 2012, ontworpen om buitenlandse investeringen in Portugal aan te trekken. Het is een snelle methode voor niet-EU-leden en hun familieleden de kans om verblijfsvergunningen in Portugal te verkrijgen, zonder directe fiscale gevolgen / verplichtingen voor inkomsten gegenereerd buiten Portugal.


Hoe komt u in aanmerking voor een Golden Visa?

De Golden Visa is alleen beschikbaar voor niet-EU-burgers.
Er zijn drie manieren om in aanmerking te komen. U kunt:
 
1. Investeren in een woning
a.) Investeer 500.000 euro
Wanneer u minimaal 500.000 euro investeert in onroerend goed, komt u onmiddelijk in aanmerking voor de Golden Visa. Dit hoeft niet één pand/woning te zijn; het kan worden verdeeld over meerdere panden/woningen.

b.) Investeer 350.000 euro
Wanneer u minimaal 350.000 euro investeert in een eigendom (residentieel, commercieel, land, enz.) dat meer dan 30 jaar geleden is gebouwd, of zich bevindt in een stadsvernieuwing gebied. De prijs voor de renovatie kan worden opgenomen in dit bedrag. Houd er rekening mee dat de aanvraag voor de Golden Visa alleen pas van start kan gaan nadat de renovaties zijn gedaan en de bonnen zijn bewaard om de investering te bewijzen.

2. Investeer in Kapitaal
A. Een kapitaal investering van ten minste 1.000.000 euro
B. Een investering van ten minste 500.000 euro voor de aankoop van participatie-units in beleggingsfondsen, of voor kapitalisering van klein- en middelgrote bedrijven
C. Een investeringen van ten minste 350.000 euro in  activiteiten die deel uitmaken van de nationale wetenschap en technologie.
D. Een investeringen van ten minste 250.000 euro om de artistieke productie / herstel / behoud van nationaal cultureel erfgoed te ondersteunen.

3. Creeer banen
a.) Creeer een minimum van 10 banen

 

Hoe vindt u de juiste investering voor uw Golden Visa?

Bij Property Specialists Algarve zijn wij gespecialiseerd in vastgoed. Daarom zijn wij in staat u te helpen met de aanvraag van een Golden Visa d.m.v. vastgoedbelegging. Met onze bijna 20 jaar ervaring in het vak, kunnen wij u advies geven over de juiste woning voor u. U kunt de tijd en moeite besparen die het kost om eindelooos om foto's online te bekijken: Wij nemen u graag mee op een tour langs de mooiste woningen en beste investeringen om de perfecte woning voor u te vinden. Wanneer wij uw perfect woning hebben gevonden, koopt u de woning via het ‘normale’ verkoopproces alvorens uw aanvraag voor de Golden Visa in te dienen.
 

Het Golden Visa proces in Portugal

Tijdens het zoeken van het pand, zullen wij u in contact brengen met een advocaat aan wie u meer diepgaande vragen kunst stellen over uw persoonlijke Golden Visa aanvraag. Met uw advocaat kunt u een Portugese bankrekening opzetten en een belastingnummer aanvragen om het aanvraagproces meet e starten zodra u de woning heeft gevonden en aangeschaft. Voor meer informatie over het aankoopproces van een woning in Portugal, klik hier.

Golden Visa process
 

De aanvraag vindt plaats via uw advocaat en kan tot 6 maanden of goedkeuring in beslag nemen. Als u uw gezinsleden ook wilt hergroeperen, wordt deze toepassing tegelijkertijd uitgevoerd. Verwerkingskosten worden betaald van 527.60 euro voor de eerste aanvrager en 82.30 euro voor andere gezinsleden.

Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd, betaalt u een goedkeuringstoeslag van 5274.40 euro per aanvrager. Na tien dagen ontvangt u uw ingezetenschapskaart die 1 jaar geldig is.

 
Jaar 1

Uw aanvraag is goedgekeurd en u hebt nu een ingezetenschapskaart geldig voor 1 jaar waarmee u vrij kunt reizen binnen het Schengengebied. In dit eerste jaar moet je minstens 7 dagen in Portugal doorbrengen.

Aan het einde van dit eerste jaar, heb je een vernieuwingsproces voor je volgende ingezetenschapkaart. U kunt uw nieuwe ingezetenschap kaart aanvragen 30 dagen vóór het jaar waarin 1 kaart vervalt. Voor het vernieuwingsproces moet je biometrische gegevens (vingerafdrukken enz.) Opnieuw opnemen, up-to-date strafregisters bijhouden en een vergoeding van 2637.20 euro per aanvrager betalen. Daarnaast zijn de kosten voor dit vernieuwingsproces 527.60 voor de eerste aanvrager en 82.30 voor andere aanvragers (gezinsleden).

 
Jaar 2 en 3

U hebt nu een nieuwe ingezetenschapkaart, geldig voor twee jaar. Binnen deze twee jaar moet je minstens 14 dagen in Portugal zijn (opeenvolgend of niet-opeenvolgend). Aan het einde van deze periode van twee jaar vindt er opnieuw een vernieuwingsproces plaats.
 
2e vernieuwingsproces: voor het vernieuwingsproces moet u biometrische gegevens (vingerafdrukken enz.) Opnieuw opnemen, up-to-date strafregisters bijhouden en een vergoeding van 2637.20 euro per aanvrager betalen. Daarnaast zijn de kosten voor dit vernieuwingsproces 527.60 voor de eerste aanvrager en 82.30 voor andere aanvragers (gezinsleden).

 
Jaar 4 en 5

U hebt nu een andere ingezetenschapkaart, opnieuw geldig voor twee jaar. Je moet weer 14 dagen in Portugal zijn, opeenvolgend of niet-opeenvolgend. Aan het einde van deze periode vindt het laatste vernieuwingsproces plaats.

3e verversingsproces: voor het laatste vernieuwingsproces moet je biometrische gegevens (vingerafdrukken enz.) Opnieuw opnemen, up-to-date strafregisters bijhouden en een vergoeding van 2637.20 euro per aanvrager betalen. Daarnaast zijn de kosten voor dit vernieuwingsproces 527.60 voor de eerste aanvrager en 82.30 voor andere aanvragers (gezinsleden).

Na het laatste verlengingsproces kunt u uw Gouden Visum hernieuwen of een permanente verblijfsvergunning aanvragen.

 
Jaar 6
Je hebt nu een vernieuwd Gouden Visum of een permanente verblijfsvergunning. Aan het einde van dit jaar kun je burgerschap aanvragen.
 

De Gouden Visa-kosten

Golden Visa costs
 
Klik hier voor meer informatie over de aankoopkosten van het onroerend goed.
 

Welke documenten heb je nodig voor een Gouden Visum in Portugal?

Gouden Visum aan te vragen in Portugal zijn de volgende:
  • Een geldig paspoort
  • Een Schengen-visum (waarmee u Portugal bent binnengekomen) 
  • Verklaring van een bank in Portugal waarin de overdracht van de gelden wordt bevestigd
  • Medische verzekering geldig in Portugal voor alle leden die solliciteren
  • Ontbreken van een strafrechtelijke veroordeling in Portugal en van een verbod
  • Geen kennisgeving van Portugese immigratie-autoriteiten of Schengen-diensten
  • Bewijs van doorlopend onderwijs voor kinderen van 6 jaar en ouder. (inclusief kinderen ouder dan 18 jaar die zijn opgenomen in de aanvraag.) Bewijs kan een studentenkaart zijn of een bevestiging van inschrijving *
  • Bewijs van financiële steun aan de familieleden

Het volgende papierwerk moet worden gelegaliseerd (bij een Portugees consulaat of een ambassade van uw land) en vertaald in het Portugees (bij consulaire diensten):

  • Strafcertificaat van het land van herkomst ** (of het politieopruimingscertificaat) van u, uw echtgenoot en uw kinderen ouder dan 16 jaar *
  • Huwelijksakte
  • Geboortecertificaat van de kinderen *
 * alleen van toepassing voor leden die in hun naam een ??verblijfsvisum aanvragen
** Houd er rekening mee dat strafregisters meestal slechts 3 maanden geldig zijn

 

Neem contact met ons op voor gratis advies of hulp. Laat een bericht achter en we komen zo spoedig mogelijk bij u terug.
 
 

Interessante artikelen en extra informatie


  • Gouden Visa regeling Portugal,wat is een gouden visum?

    BELASTINGVOORLORDELEN:
    Niet Gewone Residentie

  • Gouden Visa regeling Portugal,wat is een gouden visum?

    JURIDISCHE BIJSTAND:
    Aanbevolen Advocaten In Portugal

  • Gouden Visa regeling Portugal,wat is een gouden visum?


  • Gouden Visa regeling Portugal,wat is een gouden visum?

    EEN WONING KOPEN:
    De Kosten

  • Gouden Visa regeling Portugal,wat is een gouden visum?

    GOUDEN VISA-REGELING
    Wat U Moet Weten

  • Gouden Visa regeling Portugal,wat is een gouden visum?


Nieuwste Algarve eigenschappen te koop


Contactinformatie


Contactpersonen

Property Specialists Algarve

Telefoon +351 912 488 155

Telefoon +351 914 237 926

info@propertyspecialistsalgarve.com
Adres

Praca do Poder Local Lote 7, CV C, Lagos 8600-524, Algarve, Portugal

Neem contact op

Gratis advies!
Neem contact met ons op voor gratis advies of hulp. Laat een bericht achter en we komen zo spoedig mogelijk bij u terug.